Zablude i marketinški trikovi web hosting kompanija

O ovome može da se otvori ogroman web sajt koji bi se bavio samo ovom tematikom ali hajmo da pokušamo ovako, iz glave, da napomenemo na kakve sve marketinške trikove web hosting kompanija možete da naletite.

Domen kao poklon uz web hosting

Primetićete da mnogi web hosting provajderi nude besplatan domen kada kod njih kupite hosting. Možda je to i dobro ali obratite pažnju šta vas može snaći. Vezali ste sebe za jednu firmu. Iz bilo kojeg razloga želite da promenite hosting ili da predjete na jači ali šta se dešava sa domenom? Kada dobijete domen kao poklon, web hosting firma je ta koja je kupac i vlasnik domena na papiru!

Jednostavno, potrošite par minuta, idite na GoDaddy.com i zakupite sami domen, na vaše ime i ne može mu niko ništa! 7-8 dolara godišnje nije vredno rizika vašeg imena, domen je vaš brend! Neka vam ovo bude pravilo: Domen i hosting nikako ne zakupljujte preko iste firme. U jednu ruku to je i dobro, web dizajn firma će odraditi sve za vas a vi kao laik ne morate da se bakćete sa raznim registracijama i podešavanjima domena već je to uključeno u cenu izrade web sajta. Samo, morate znati sa kim imate posla, jer ako želite da raskinete odnos ne bi bilo dobro da vas taj koji vam je radio web sajt uslovljava time što vam neće predati vaš naziv domena.

Marketinški trikovi web hosting kompanija

Kao što je ono "neograničeno" marketinški trik tako postoje i mnogi drugi. Naravno, kada je internet u pitanju takvih trikova ima na svakom koraku pa i kada je kupovina web hostinga u pitanju. Proverite dobro šta je sve što nude i da li je stvarno realno ili postoji neki skriveni uslov.

Teško ih je sve pobrojati ali proverite upravo ono što vas je privuklo tom web hostingu, da se ne bi baš na toj stavci razočarali! Recimo, nude vam one google adwords i yahoo kredite. A onda kad ste uplatili i želite da iskoristite tih $50 na googlu, shvatite da sitnim slovima negde piše ili da nije pisalo da to može samo u odredjenim zemljama. Jasno vam je da Srbija nikada nije medju takvima! Ili, na hiljade templejta koji izgledaju fantastično i koji su za 5 minuta vaši ali su "zaboravili" da napišu da mora da ostane neki baner na vašem sajtu ili je neki drugi uslov. Pa dalje, neograničen broj email adresa i slično... A onda opet negde "možete poslati samo 300 mailova u roku od 3h". Možda vam je ovo nebitno, ali možda nekome jeste. Zatim imate neograničen broj baza podataka ali postoji ponovo neki uslov za korišćenje ili backup istih.

Ovakvih trikova ima koliko god želite i cilj svih ovih naših tekstova je samo da vam damo do znanja da je web hosting ozbiljna stvar i da se dobro morate informisati pre nego što negde uplatite web hosting. U krajnjem slučaju, nije u pitanju samo novac, u pitanju su komplikacije koje ćete možda imati sa vašim web sajtom ako napravite pogrešan izbor!

Hostgator hosting

Svi naši sajtovi su hostovani na Hostgator serverima. I svakako ih preporučujemo i vama!

Posetite: www.hostgator.com