Stabilnost i performanse web hosting servera

Iako to retko ko detaljnije analizira, stabilnost i performanse web hosting servera imaju ogroman uticaj na web sajt i sve što se njega tiče. Ukoliko imate web sajt koji posećuje par vaših prijatelja i nije vam bitan onda u redu. Medjutim, ukoliko vam je važan renome i kvalitet web sajta na stabilnost i performanse svakako morate obratiti pažnju, čak više nego na ona ograničenja u protoku i slična. Zašto?

Prvo i najvažnije, nemojte gledati to iz vaše perspektive već iz perspektive posetilaca. Možda vama lično neće smetati nešto duže učitavanje web sajta ili možda što ponekad nešto koči ili je web sajt nedostupan. Ali posetioce vašeg sajta, a najviše one redovne će iritirati sporost web sajta, nedostupnost web sajta i slični problemi. Ako se web sajt bavi nekom posebnom tematikom interesantnom posetiocima lako se može desiti da se tom tematikom bave na konkurentskim web sajtovima umesto na vašem. Samo se logično zapitajte, zašto i vi sami posećujete redovno odredjene sajtove? Ako je neki sajt prespor ili pravi probleme naćićete drugo mesto za izvor informacija

Druga bitna stavka su pretraživači, kao što je Google, odnosno pozicija na Googlu! Google i ostali pretraživači kao jedan od faktora za rangiranje koriste i stabilnost i performanse servera. I to je vrlo prosto i logično. Ukoliko Google poseti vaš web sajt a sajt je trenutno nedostupan ili je usporen, dobićete negativne poene koje utiču i na poziciju na googlu. Jer normalno, jaki web sajtovi će se nalaziti na pouzdanim serverima. Ako ste sami odlučili da web sajt hostujete na nekom krš web hostingu ni Google ga neće poštovati više nego vi sami!

Treba napotopmenuti da je ovo stavka kod koje sve web hosting kompanije lažu, nijedna neće reći da su im serveri nedostupni ili spori. Zato, ukoliko želite stabilnost i performanse, najbolje je da se raspitate i to iz prve ruke kakvi su utisci korisnika web hosting kompanije za koju biste se odlučili.

Hostgator hosting

Svi naši sajtovi su hostovani na Hostgator serverima. I svakako ih preporučujemo i vama!

Posetite: www.hostgator.com